Kuka olen

 

Olen helsinkiläinen kunnallispoliitikko ja kansalaisjärjestövaikuttaja. Uskon maailman parantamiseen pala palalta, kunhan sitä tehdään joka päivä.
Erilaiset tehtäväni jakautuvat neljänlaisiin: hoidan kirjanpitäjänä veljeni tietohallintoyrityksen hallinto- ja kirjanpitotehtäviä (osakkaana), toimin kunnallispolitiikassa,  hoidan erilaisia järjestöluottamustehtäviä ja toimin kirkkohallituksen täysistunnon jäsenenä ja avustan tytärtäni pienen ponitallin hoidossa.  Olen myös mamma ja mummi eri kielillä perheen seuraavalle polvelle. Olen Pärnun Suomi-seuran jäsen ja mukana Pro Anneberg-ryhmässä toimimassa Annalan alueen kehittämiseksi.

Uskon vahvasti kansalaisvaikuttamiseen ja olen mukana erilaisten kansalaisjärjestöjen toiminnassa. Kehityskysymyksiin, rauhantyöhön ja väkivaltaisen ekstremismin vastaiseen työhön otan osaa  Kirkon ulkomaanavun puheenjohtajana. Aikaisemmin toimin pitkään kehitysyhteistyöjärjestö Solidaarisuuden puheenjohtajana ja Pelastakaa Lapset ry:n varapuheenjohtajana. Olen myös perehtynyt pakolaiskysymyksiin ja toiminut Suomen Pakolaisavun puheenjohtajana.
Kunnallispolitiikassa olen ollut pitkään mukana ja toiminut valtuutettuna, kaupunginhallituksen jäsenenä, kiinteistö- ja opetuslautakunnassa. Tällä kaudella olen varavaltuutettu (valtuustoryhmän jäsen) ja Helsingin seudun liikennekuntayhtymän hallituksen jäsen ja perehtynyt seudun MAL-  (maankäyttö, asuminen ja liikenne) -kysymyksiin.
Olen mukana Pro Anneberg-ryhmässä kehittämässä Annalan alueen toimintoja. Historiallinen huvilamiljöö voi olla jatkossa entistä viihtyisämpi kasvi- ja pieneläinkohde Helsingin syntysijoilla.

Olen Laajan turvallisuuden verkoston WISEn puheenjohtaja ja mukana erityisesti kriisinhallintaa ja ETYJn työtä arvioimassa. Olen myös ulkoministeriön kansainvälisen ihmisoikeusverkoston jäsen ja ollut paljon mukana erilaisessa ihmisoikeustyössä ja toiminut mm. Kansainvälisten ihmisoikeusasiain neuvottelukunnan puheenjohtajana.
Minulla on useita evankelis-luterilaisen kirkon luottamustehtäviä. Olen pitkäaikainen kirkkovaltuutettu, hiippakuntavaltuutettu ja Kirkkohallituksen täysistunnon jäsen. Olen äänioikeutettu Helsingin piispanvaalissa.

Järjestö- ja luottamustehtävissä olen myös perehtynyt asuntopolitiikkaan ja kuluttajansuojaan.
Opiskelijapolitiikassa toimin aikanaan pitkään Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön hallituksessa ja varapuheenjohtajana.

Tasa-arvokysymykset ovat minulle läheisiä. Olin mukana Pekingin naisten maailmankonferenssissa 1995 ja YKn päätöslauselma vuodelta 2010  1325 (Naiset, rauha ja turvallisuus) on minulle tärkeä. Olen toiminut Sosialidemokraattisten naisten varapuheenjohtajana.

Työurani olen aikaisemmin tehnyt pääosin ulkoministeriössä eri ulkoministereiden avustajana. Ministereiden avustajan työssä vaaditaan hyvin monipuolista perehtymistä koko valtionhallintoon. Olen myös hoitanut puolueeni SDPn ja Suomen toiseksi suurimman ammattiliiton PAMin kansainvälisiä suhteita kv-sihteerinä. Nyt onkin ollut mielenkiintoista päästä lähemmäs kirkon kansainvälistä työtä.
Perheeni on yrittäjiä. Vie mennessäs, tuo tullessas on hyvin tuttua messurakennusyrityksessä, jossa lapsemme Ville ja Viola ovat nyt ottamassa isompaa roolia.
Perheemme kolmas lapsi Michael tuli Tansaniasta koulua käymään kanssamme ja on nyt myös yrittäjä ja sukkuloi Suomen ja Afrikan väliä.
Perheeni harrastaa Viroa. Olemme viettäneet siellä paljon lomia ja nykyisin meillä on kakkoskoti Pärnussa. Olen myös mukana yrityksessä, joka ylläpitää ja vuokraa Viljandissa olevaa asuntoa.

Minulle on myönnetty
Suomen valkoisen ruusun ritarikunnan ritarimerkki toimiessani erityisavustajana ulkoministeriössä
Sosialidemokraattisten naisten Tasa-arvon tiennäyttäjä tunnustus
Ester Ståhlberg mitali Pelastakaa Lapset-työstä
YTHSn hopeinen kunniamerkki